Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Değişik bir şarka ise bapların külliyen münhal duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa şayet yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve ayan şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın kapıları, yangın güvenliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları karşı bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile alakalı kesif sorulan sorular ve cevapları:

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

BİST ismi altında açıklayan bütün bilgilerin telif hakları külliyen BİST'e ait olup, yeniden yayınlanamaz. Veriler aracılığıyla sağlanmaktadır.

Bir numara Kanatlı Yangın Bapları; Sessiz kanatlı dizaynıyla, yurt mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın takkadak emin bir çıkış sağlar.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Açılıp - kapanma işçiliklevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu gestalt denetleme edilmelidir. 

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangınlar kâh o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği bile eritebilmektedir. çın hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın karınindeki yapı sakinlerinin dışarı tahliyesini makul müddet Yangın Kapısı Fiyatları emniyetli hale getirir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Gerçekten yangınlardan korunmak ciğerin kök olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page